Werknemers van Brussel-Stad mogen niet zomaar telewerken

Voor bepaalde diensten, zoals het departement Demografie waar mensen belangrijke papieren in orde moeten brengen, zou thuiswerk niet mogelijk zijn.

In tegenstelling tot de lockdown van maart worden werknemers van Brussel-Stad nu niet aangemoedigd om volledig aan thuiswerk te doen en dat terwijl het Overlegcomité van telewerken de norm heeft gemaakt. “Telewerken is niet voor alle afdelingen mogelijk. Onze diensten moeten blijven doorgaan.”

Het Overlegcomité van vorige week vrijdag heeft, met de piekende coronacijfers als motivator, van telewerken opnieuw de norm gemaakt. De iets minder dan 4.000 werknemers van Brussel-Stad kregen via de interne communicatie toch iets anders te horen: “Het telewerk moet verenigbaar blijven met de continuïteit van onze publieke diensten. Uw telewerkdagen zijn noch vast, noch een absoluut recht.”

“Het klopt dat we niet zoals tijdens de lockdown van maart al onze werknemers vijf dagen op vijf thuis laten werken”, dat bevestigt het kabinet van Faouzia Hariche (PS) die instaat voor Human Resources. Haar woordvoerder Nicolas Manzone legt uit dat telewerken voor sommige diensten niet mogelijk is, zoals bijvoorbeeld het departement Demografie waar mensen belangrijke papieren in orde moeten brengen. “We zitten niet meer in een situatie van complete lockdown zoals in maart, dus we willen onze diensten zo normaal mogelijk laten verdergaan.”

1.200 van de 3.900 werknemers werken thuis

“Natuurlijk verkiezen we telewerk, maar we laten iedere dienst zelf bekijken wat mogelijk is. Volgens de noden van elk team.” Er zijn in totaal 3.900 mensen werkzaam voor Brussel-Stad, waarvan op dit moment 1.200 mensen thuis kunnen werken. Volgens Manzone heeft het kabinet nog geen klachten van werknemers ontvangen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?