Werkonderbreking bij Bpost veroorzaakt vertraging bij postbedeling

© PhotoNews
| Postbode in Brussel.

Al drie dagen hebben verschillende inwoners van Sint-Agatha-Berchem en Jette geen post ontvangen door een werkonderbreking van Bpost in Brussel. Een communicatiestoornis was de aanleiding van de staking. Hierdoor heeft de postbedeling vertraging opgelopen in twee Brusselse gemeenten.

Op sociale media hebben veel mensen hun beklag gedaan over de postbedeling in Sint-Agatha-Berchem en Jette. “Al drie dagen geen post meer ontvangen in Sint-Agatha-Berchem en mijn buren ook niet. Geen postbodes meer? Wat een geklungel bij Bpost”, getuigt iemand. “Weeral een staking in het sorteercentrum aan Tour & Taxis”, klinkt het bij iemand anders.

Ondertussen is er al meer duidelijkheid over de oorzaak van de vertraging. “Er is een werkonderbreking geweest in het betrokken postkantoor en dat kan de vertraging van de postverdeling verklaren. Het is een gevolg geweest van een aantal zaken dat misliep. Het personeel wilde een signaal geven dat er verschillende zaken bijgestuurd moeten worden”, zegt ACOD-vakbondssecretaris bij Bpost Jean-Pierre Nys.

“Ondertussen is de onrust voorbij en zou alles ongeveer opgelost moeten zijn”, aldus Nys.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?