Wifi geschrapt om Lemonnier veiliger te maken

Het premetrostation Lemonnier moet het voortan zonder wifi stellen.

De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB schrapt de gratis wifi in het premetrostation Lemonnier. Het bedrijf neemt die maatregel na enkele gewelddadige incidenten, die dinsdag zelfs een staking uitlokten bij het personeel.

De spontane staking van tramchauffeurs die vaak door het premetrostation rijden, heeft zijn effect niet gemist. De directie komt tegemoet aan enkele eisen van de stakers. De chauffeurs hadden het werk neergelegd nadat een jongeman was neergestoken in het station. De politie is nog op zoek naar de dader.

Een van die eisen van de chauffeurs was dat de wifi-verbinding in het station op de schop moest. Door de gratis wifi blijven jongeren, al dan niet in bende, te lang hangen in het premetrostation. Ook de stopcontacten in het station, volgens de bonden vooral gebruikt door dealers, moeten weg.

De bonden hadden ook gevraagd dat chauffeurswissels niet langer in Lemonnier zouden gebeuren, maar wel in het Zuidstation. Ook die vraag is ingewilligd.

Tijdens de voorbije twee maanden is het aantal gewelddadige overvallen zo goed als verdubbeld in de wijk. Dat schrijft de krant Le Soir. In januari en februari kreeg de politie 30 meldingen binnen, tegenover een maandelijks gemiddelde van 16 in 2018.

Woensdag houdt de Stad Brussel, samen met het parket, de politie en de MIVB, een persconferentie om een veiligheidsplan uit de doeken te doen voor het station en de buurt. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?