KVS Koninklijke Vlaamse Schouwburg Lakensestraat

| De KVS (Koninklijke Vlaamse Schouwburg) ligt in de Alhambrawijk, die berucht is om zijn straatprostitutie.

Wijkcomité Alhambra wil Brusselse 'Villa Tinto'

© Belga - BRUZZ
14/06/2018

Het wijkcomité Alhambra, genoemd naar de wijk in Brussel-Stad die berucht is door straatprostitutie, pleit in een open brief voor een Brusselse versie van het Antwerpse megabordeel Villa Tinto. De brief komt er naar aanleiding van de herdenkingsmars voor de vermoorde Nigeriaanse prostituee.

In de open brief, gepubliceerd op de Facebookpagina van het comité, preciseert het buurtoverleg dat het niet tegen prostitutie an sich is, maar wel tegen de overlast die het veroorzaakt in de woonwijk.

"Wij hebben niets tegen prostitutie en wij willen het beroep ook niet stigmatiseren. Wij klagen enkel de overlast aan die ongecontroleerde straatprostitutie in een woonwijk veroorzaakt, niets meer niets minder," klinkt het.

Het buurtcomité klaagt over een gebrekkig prostitutiebeleid in Brussel en is kritisch voor vzw's als Espace P en Utsopi, belangenverenigingen van sekswerkers. "Espace P / UTSOPI willen ten koste van alles dat de Alhambra woonwijk een openluchtbordeel blijft, met zo weinig mogelijk regels en toezicht. Elke verbetering wordt afgeschreven als ‘elitair’," schrijft het buurtcomité.

Villa Tinto

Een Brusselse versie van het Antwerpse megabordeel Villa Tinto, is volgens het buurtcomité een manier om de overlast in de Alhambra-wijk te bestrijden. Volgens de sekswerkers-vzw's is zo'n groot bordeel geen oplossing, omdat het sekswerkers zonder papieren nog verder in de clandestiniteit zou duwen.

Onderzoekster Magaly Rodríguez García (KU Leuven) zei eerder in BRUZZ dat zo'n megabordeel wel een oplossing zou bieden voor raamprostituees met papieren, maar voor vrouwen zonder papieren is het volgens haar geen oplossing, omdat die niet welkom zouden in zo'n megabordeel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni