Winteropvang breidt capaciteit uit wegens vrieskou

© Marc Gysens
| Archiefbeeld.

Door de winterprik zitten de opvangcentra voor daklozen in Brussel helemaal vol. “We maken woensdagavond extra plaats in de bestaande centra, zodat niemand geweigerd moet worden”, zegt Mathias Dobbels, woordvoerder van bevoegd minister Smet (SP.A) aan BRUZZ. Donderdagavond opent een extra ruimte in de Kazernestraat.

Het kwik flirt de laatste dagen met het vriespunt, en dat zet extra druk op de winteropvang. Het centrum van het Rode Kruis in Haren zit helemaal vol, de 300 plaatsen zijn allemaal ingenomen. Ook de centra van Samusocial zitten op het maximum van hun capaciteit. Ruim 980 mensen zoeken er 's nachts bescherming tegen de kou.

De kou houdt volgens het KMI nog een paar dagen aan. “Om toch niemand te moeten weigeren, worden woensdagavond extra lokalen in de opvangcentra van Samusocial ter beschikking gesteld”, zegt Mathias Dobbels, woordvoerder van bevoegd minister Pascal Smet (SP.A) aan BRUZZ.

Voor donderdag is de situatie nog anders. "Dan hebben we een nieuwe ruimte klaar in de Kazernestraat”, zegt Dobbels. Om hoeveel plaatsen het gaat, kan hij nog niet kwijt. “Maar het is de bedoeling dat we niemand moeten weigeren.”

Het extra pand in de Kazernestraat blijft open zolang als nodig.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?