Winteropvang daklozen verhuist naar Sint-Suzannakerk

De Sint-Suzannakerk

De winteropvang voor daklozen in Schaarbeek verhuist naar de Sint-Suzannakerk. Het OCMW lanceerde vorige week een oproep om een geschikte ruimte te vinden.

Het OCMW van Schaarbeek, de Schaarbeekse afdeling van het Rode Kruis en de Vereniging der Parochiale Werken Decanaat Brussel Noord-Oost melden trots dat ze een onderkomen hebben gevonden voor de 'Chauffoir', zoals de winteropvang voor daklozen in Schaarbeek heet.

In de verwarmde ruimte in de kerk zullen de bezoekers koffie, boterhammen en soep aangeboden krijgen. De Chauffoir zal elke weekdag geopend zijn van 9u (10u op maandag) tot 16u, tot 30 april 2020. Er is plaats voor 100 mensen. Het onthaal en de dienstverlening zijn in handen van het Rode Kruis en van het OCMW van Schaarbeek.

Sophie Querton, OCMW-voorzitster van Schaarbeek: "De zoektocht naar een nieuw lokaal om de bezoekers te ontvangen dat aan onze verwachtingen voldeed, ging al in augustus van start en verliep moeizaam. Ik verheug me over deze samenwerking met het Rode Kruis en de vzw die de Sint-Suzannakerk beheert. Deze plaats, die sereniteit en vertrouwen opwekt, is een uitstekend compromis voor het OCMW van Schaarbeek."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?