Winteropvang Haren sluit definitief op 30 april

© PhotoNews

Het opvangcentrum voor daklozen in Haren dat geopend werd in het kader van de winteropvang 2017-2018, sluit zijn deuren op 30 april 2018, na één maand verlenging. Tussen december 2017 en april 2018 werden meer dan 700 verschillende personen onthaald.

Het opvangcentrum in Haren was dag en nacht open. Gemiddeld overnachtten er 185 mensen per nacht. In februari en maart, de koudste maanden van de winter, brachten er 335 mensen de nacht door. Het ging om zowel families, alleenstaande mannen en vrouwen en niet begeleide minderjarige vluchtelingen.

Het opvangcentrum voor daklozen in Haren dat geopend werd in het kader van de winteropvang 2017-2018, sluit zijn deuren op 30 april 2018, na één maand verlenging. In het samenwerkingsverband verzekerde de Franstalige afdeling van het Rode Kruis België het beheer van het centrum en het onthaal van de opgevangen personen, het Centrum voor Algemeen Welzijnswerk Brussel (CAW Brussel) de psychosociale begeleiding en Dokters van de Wereld de medische begeleiding.

De organisaties uiten hun bezorgdheid over de 183 mensen met chronische ziekten en ernstige sociale problemen. Nu het centrum sluit, moeten zij terug naar de straat zonder garantie op hulp of begeleiding.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?