Winterpret vult Brusselse hotels tijdens kerstperiode

© VisitBrussels
| De Brussels kerstmarkt krijgt steevast een plekje op de kerstmarktenlijstjes.

De Brusselse hotelsector gaat er de laatste jaren zienderogen op vooruit tijdens de kerstperiode. Dat blijkt uit cijfers van Visit Brussels. Deze sprong vooruit is volgens de Brusselse regering grotendeels te wijten aan Winterpret, de kerstmarkt in het centrum van de stad.

Ook al durven Brusselaars Winterpret wel eens te vervloeken, vooral dan de mobiliteitsproblemen en de drukte die de kerstmarkt met zich meebrengt, mogen Brusselse hoteliers de organisatie dankbaar zijn. Volgens cijfers van Visit Brussels heeft Winterpret van Brussel een geliefde kerstbestemming gemaakt voor internationale toeristen, dat bericht de RTBF.

Jarenlang was december juist een heel moeilijke periode voor de Brusselse toerismesector. Het zaken- en congrestoerisme neemt in die periode aanzienlijk af, en er was niets om dat gat te vullen. Maar de populariteit van korte citytrips in de kerstperiode en het aanzuigeffect van een grote kerstmarkt zoals Winterpret vullen die leegte in, én meer.

Beter dan de rest

Volgens cijfers van Visit Brussels doet Brussel het zelfs beter dan de rest van Europa: “In Brussel is december goed voor 8,79 procent van de bezettingsgraad voor het hele jaar. Het Europese gemiddelde ligt rond de 6,8 procent. Het is dan ook duidelijk dat Brussel in december beter presteert dan het Europese gemiddelde," aldus directeur Patrick Bontinck aan RTBF.

“Van de 3 miljoen bezoekers aan Winterpret vorig jaar waren er een miljoen toeristen. Brussel staat duidelijk op de kaart van de kerstmarkten die niet te missen zijn. Voor de derde keer op rij is Brussel genomineerd voor de beste Europese kerstmarkten. Vandaag kunnen we zeggen dat we in de top 3 van de Europese kerstmarkten staan, door de diversiteit aan keuzes en de grote omvang van Winterpret."

Die populariteit vult de Brusselse hotelkamers. Zo werden er in 2018 alleen al in december 780.000 overnachtingen geregistreerd. Voor oudejaarsnacht zijn de Brusselse hotels al nagenoeg volgeboekt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?