Woonzorgcentra starten met registratie van coronaklachten

© Camille Gonzalez-BRUZZ
| Woonzorgcentrum Evere.

Sinds woensdag wordt vanuit het Agentschap Zorg en Gezondheid aan alle woonzorgcentra gevraagd om het aantal bewoners en zorgpersoneel met een vermoedelijke COVID-19 besmetting in kaart te brengen en te monitoren.

Bewoners en personeelsleden in de woonzorgcentra zullen elke dag via het e-loket van het agentschap moeten melden of ze klachten vertonen die kunnen duiden op een besmetting van het coronavirus. Het agentschap wil van dag op dag over deze gegevens beschikken om de vinger aan de pols te blijven houden en op te volgen wat de werkbelasting is in de woonzorgcentra.

Ook kan de continuïteit van de zorg zo worden gewaarborgd, klinkt het bij de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten. Tenslotte dient de bevraging ook om advies te kunnen verlenen over het beheersen van een uitbraak van het coronavirus wanneer dat nodig is.

"We werken momenteel aan de verwerking van deze gegevens en zullen die de komende dagen beschikbaar maken", zegt Joris Moonens, woordvoerder van het Agentschap Zorg en Gezondheid.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?