Woord 'Arabischen' opnieuw van Congomonument gehaald

© Vlaams Belang
| Bob De Brabandere en Dries Van Langenhove poseren bij het Congomonument.

De Regie der Gebouwen heeft het woord 'Arabischen' op het Congomonument opnieuw laten weghalen, nadat Vlaams Belangers Bob De Brabandere en Dries Van Langenhove het hadden teruggeplaatst.

Het woordje 'Arabischen' op het Congomonument leidt al decennia tot discussie, en werd 1989 dan ook op verzoek van de imam van de moskee en van de Jordaanse en Saoedische ambassadeurs weggebeiteld.

Door de slavendrijvers uit de zin opnieuw als Arabisch te benoemen, voedt het Vlaams Belang opnieuw de discussie. Toch beslist de Regie der Gebouwen geen klacht in te dienen tegen de twee Vlaams Belangers. De woorden zijn intussen ook al weggehaald.

"Een klacht indienen doen wij gewoonlijk pas als er werkelijk sprake is van ernstig toegebrachte schade," zegt Cardoso Nunes, de woordvoerster van de Regie aan de RTBF. "Wanneer het een tag of graffiti betreft, is het moeilijker. In zo'n geval kunnen we het monument een poetsbeurt geven. Een klacht indienen zou niet veel opleveren. Zeker als je weet dat het soms heel lastig is om de daders terug te vinden."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?