Dries Van Langenhove uitgejouwd op klimaatmars

Bekijk ook de afspeellijst: donderdag 17 januari 2019

Dries Van Langenhove is gespot op de klimaatbetoging van spijbelende jongeren. "Ik ben hier om te pleiten voor kernenergie", zegt hij. De stichter van Schild & Vrienden werd uitgejouwd door aanwezige scholieren.

"We moeten investeren in kernenergie, en dringend", zegt Van Langenhove aan BRUZZ. "Het is de enige manier om de energie groen en betaalbaar te houden."

Dat de bouw van een nieuwe centrale nog even op zich laat wachten, is hinderlijk volgens de lijsttrekker van Vlaams Belang Vlaams-Brabant. "Daar had men inderdaad tien jaar geleden mee moeten beginnen", zegt Van Langenhove. "Liever gisteren dan vandaag. Maar liever vandaag dan morgen."

'Gemengde reacties'

Niet alle scholieren waren opgezet met zijn aanwezigheid. Op dit filmpje dat onze redactie bereikte, is te horen hoe scholieren 'fuck de Dries' scanderen. "Er zijn natuurlijk altijd gemengde reacties", zegt Van Langenhove.

"Maar de jongeren die hier meelopen bekijken de zaak niet altijd wetenschappelijk", zegt Van Langenhove. "Ze zijn voor wind- en zonne-energie, maar die zijn ook vervuilend. Wat wordt er bijvoorbeeld met het afval gedaan van de zonnepanelen? Kernenergie is nodig. Dat zegt ook het klimaatpanel van de Verenigde Naties, toch niet bepaald een rechtse organisatie."

Over carbon capture - het uit de atmosfeer halen van CO2- of geo-engineering spreekt Van Langenhove zich niet uit. "Ik ben geen wetenschapper maar jurist. En politicus. Ik ga mij daar over informeren vooraleer ik daar iets over zeg."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?