Youth for Climate roept op tot klimaatmars op donderdag 24 oktober

© PhotoNews

Youth for Climate roept zaterdag via een persbericht op tot een nieuwe klimaatmars op donderdag 24 oktober om 10.00 uur aan het station Brussel-Noord. Benieuwd wat de reactie zal zijn van de nieuwe Vlaamse minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). Die liet eerder weten dat er strenger zal worden opgetreden tegen spijbelgedrag.

Minister van Onderwijs Weyts zei in dat verband dat "spijbelen is als een rood licht negeren, het mag niet". Weyts' voorgangster Hilde Crevits (CD&V) sprak in maart nog enigszins haar steun uit voor leerlingen die lessen oversloegen om deel te nemen aan de klimaatmarsen.

In de persmededeling van zaterdag bericht Youth for Climate ook over de reis van Anuna De Wever, Adelaide Charlier en Josefien Hoerée naar Brazilië en de COP25 in Chili. De drie klimaatactivistes zijn vrijdag aangekomen in Tenerife. Op 2 oktober vertrokken ze uit Amsterdam aan boord van de zeilboot Regina Maris. Op maandag 21 oktober vaart de boot in de richting van de Kaapverdische eilanden, waarna de echte oversteek begint van de Atlantische Oceaan en ze aan land zullen gaan in Recife, Brazilië. De aankomst daar is verwacht rond 7 november.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?