Global strike for future, de laatste klimaatmars van Youth for Climate op 24 mei 2019

| Global strike for future, de laatste klimaatmars van Youth for Climate op 24 mei 2019.

Youth For Climate voert actie in Brussel op 10 september

KVDP
© BRUZZ
10/08/2021

Op 10 september trekken de activisten van Youth For Climate opnieuw door de Brusselse straten. De organisatie nodigt activisten uit Frankrijk, Nederland, Duitsland en Luxemburg uit om met de fiets naar Brussel te komen.

Na een periode zonder actie trekt Youth For Climate opnieuw de straat op. Op 10 september organiseert ze een protestactie onder de noemer cycle for future, fiets voor de toekomst. "We mobiliseren opnieuw voor we in een later stadium met dagelijkse protestacties kunnen beginnen", zegt medeoprichtster Adélaïde Charlier aan BX1.

Youth For Climate nodigt activisten uit ons land en onze buurlanden uit om op 10 september met de fiets naar Brussel te komen. De bedoeling is om dan vanuit het Ter Kamerenbos naar het Europees Parlement te fietsen.

Klimaatmars

Op 24 september volgt een studentenstaking in Brussel en op 10 oktober volgt een grote betoging, georganiseerd door de Klimaatcoalitie. De details daarover zijn nog niet bekend, "omwille van de coronacrisis", aldus voorzitter van de Klimaatcoalitie Nicolas Van Nuffel. "Onze ambitie is om een grote mars te organiseren."

De protestacties zullen enkele weken voor het begin van de COP26 gehouden worden. Dat is de VN-klimaatconferentie die van 31 oktober tot 12 november plaatsvindt in Glasgow.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni