Zaak Djalali: VUB-studenten roepen op om video’s naar de Iraanse regering te sturen

Bekijk ook de afspeellijst: woensdag 9 december 2020
Updated: 09-12-2020 - 17:50

VUB-studenten komen met het zoveelste initiatief in de hoop om VUB-professor Ahmadreza Djalali, die al sinds 2016 in de Iraanse gevangenis zit, vrij te krijgen. Begin deze maand werd zijn executie op het laatste nippertje uitgesteld, maar de studenten van de kring ‘Vrij Onderzoek’ laten het daar niet bij.

De studenten roepen hun medestudenten, lectoren en andere sympathisanten op om een videoboodschap op te nemen aan het adres van de Iraanse regering en deze te delen op sociale media. Deelnemers worden gevraagd om de Iraanse regering om de vrijlating van Djalali te vragen en die boodschap op dinsdag 10 december om 10 uur te delen, met de hashtag PeopleForAhmadreza en SaveAhmadreza.

VUB-rector Caroline Pauwels steunt het initiatief: “Ik vindt het fantastisch dat onze studenten geëngageerd blijven in de vrijlating van Djalali. Elke actie telt!”

Dr. Djalali zit reeds sinds 2016 in de gevangenis in Iran, hij werd op beschuldiging van spionage ter dood veroordeeld. Op 2 december werd zijn executie op het laatste nippertje uitgesteld, maar zijn situatie is nog steeds kritiek. De vrijlating van Djalali lijkt af te hangen van de vrijlating van Iraans diplomaat Assadollah Asadi. Die staat momenteel in België terecht voor het plannen van een terroristische aanslag.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?