onderzoekscommissie Samusocial Pascale Peraïta hoorzitting voormalig voorzitster Brusselse OCMW

| De in opspraak gekomen Peraïta eist een ontslagvergoeding van 290.000 euro.

Zaak ontslagvergoeding Peraïta volgend jaar voor arbeidsrechtbank

© Belga
28/03/2018

De zaak die Pascale Peraïta aanspande tegen Samusocial om haar ontslag aan te vechten zal pas volgend jaar behandeld worden. Dat laat de advocaat van de daklozenorganisatie weten.

De advocaat van Samusocial, meester Olivier Rijckaert, bevestigt woensdag dat voormalig directrice Pascale Peraïta dinsdag wel degelijk naar de Brusselse arbeidsrechtbank is gestapt tegen de organisatie.

"We hebben het met de andere partij overlegd over een kalender. De datum voor de pleidooien ligt nog niet vast, maar dat zal sowieso na november 2019 zijn," aldus de advocaat. De in opspraak gekomen Peraïta eist een ontslagvergoeding van 290.000 euro.

Ook Samusocial maakt zich ondertussen op om naar de rechtbank te stappen. De organisatie bereidt een procedure voor om 120.000 euro die Peraïta onrechtmatig zou verkregen hebben, terug te eisen.

Samusocial

De raad van bestuur van daklozenorganisatie Samusocial kreeg in 2016 voor 60.000 euro aan zitpenningen. Mayeur (PS) en Peraïta (PS) moesten opstappen als burgemeester en OCMW-voorzitster.     

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , Samusocial , Pascale Peraïta

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni