| Een zebrapad in regenboogkleuren in Anderlecht werd maandagochtend beklad. 'Non lgbt' valt er in zwarte letters op te lezen.

Zebrapad in regenboogkleuren beklad in Anderlecht

ADD
© BRUZZ
05/09/2022

In Anderlecht, vlakbij basisschool De Beverboom, is een zebrapad in regenboogkleuren beklad met zwarte verf. Het opschrift 'non lgbt' werd er eveneens op aangebracht met zwarte letters. Ouders reageren verbolgen, net zoals de schepen van Onderwijs.

Op de Itterbeekselaan in Anderlecht, vlakbij gemeentelijke basisschool De Beverboom, is afgelopen weekend een regenboogzebrapad beklad met zwarte verf. Op foto's die gretig op sociale media circuleren is ook te zien hoe in zwarte letters de tekst 'non lgbt' werd aangebracht. Elke Roex (Vooruit), schepen van Onderwijs in Anderlecht, reageert verbolgen.

"Ik ben heel hard geschrokken toen ik de beelden zag," vertelt ze aan BRUZZ. "Het zebrapad werd afgelopen weekend al beklad, wellicht in de nacht van zaterdag op zondag, waardoor de gemeentelijke diensten nog voor de nieuwe schoolweek het opschrift konden overschilderen. We zijn nu aan het bekijken hoe we de herstellingen zo spoedig mogelijk kunnen realiseren."

(Lees verder onder de video)

Wie zich achter de bezwaarlijke daden schuilt is niet duidelijk. "Buurtbewoners hebben onze diensten verteld dat het vermoedelijk tussen 1 uur 's nachts en negen uur 's ochtends op zondag moet zijn gebeurd, maar niemand heeft iets gezien."

Volgens Roex zal een camera worden geplaatst om de zaken in de gaten te houden. "We zullen ook een klacht indienen bij de politie, om klaarheid te scheppen over deze ernstige situatie."

Ook schepen van Gelijke Kansen, Jérémy Drouart (Ecolo), reageert. "De gemeente Anderlecht is resoluut gekant tegen elke vorm van discriminatie," luidt het in een communiqué op Facebook. "Anderlecht is trots op haar diversiteit, iedereen moet trots zijn op wie hij is. Laten we elkaar respecteren."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni