Tijdens de nacht van maandag op dinsdag kregen twee zebrapaden aan het Flageyplein in Elsene een regenboogtintje. Het is een initiatief naar aanleiding van de Belgian Pride op 19 mei 2018. Maar ook nadien mogen de zebrapaden er kleurrijk bij blijven liggen. Op dinsdagavond komt minister Smet een kijkje nemen.

De gekleurde zebrapaden kwamen er op vraag van Elsenaar Joris Wagemakers. “Ik vond het vreemd dat de activiteiten van de Belgian Pride doorgaans enkel te zien zijn in het centrum van de stad en niet in de gemeenten. Ik vind een regenboogpad een sterk signaal en stapte daarom met mijn idee naar minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A).” Die ging vrijwel meteen akkoord.

Volgens Mathias Dobbels, woordvoerder van minister Smet, blijft het overigens niet bij deze twee zebrapaden: “Ook aan het Schumanplein zal een zebrapad overschilderd worden. Bovendien mogen ze ook na de Belgian Pride blijven liggen.”

Op juridisch vlak stellen de regenboogpaden geen problemen volgens Dobbels: “Zolang er witte strepen staan, voldoen ze aan de eisen en blijven het formeel zebrapaden.”

Voor Elsene is het de eerste keer dat er zebrapaden overschilderd worden, maar voor Brussel is het dat niet. Vorig jaar kreeg een zestal zebrapaden in de Sint-Jacobswijk naar aanleiding van de Belgian Pride de kleuren van de regenboog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene , Samenleving , Pascal Smet , Mathias Dobbels , Belgian Pride , Pride

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni