Een nieuwe naam, logo en slagzin voor de GGC.

Zeg niet langer GGC-administratie maar vivalis.brussels

© BRUZZ
15/12/2023

De administratie van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC) valt voortaan onder de noemer ‘vivalis.brussels.’ De diensten staan in voor de volksgezondheid en sociale preventie van alle Brusselaars. De naamsverandering moet de administraties van hun stoffig imago verlossen en toegankelijker maken.

Sinds 1989 heette de administratie 'Diensten van het Verenigd College', een nogal nogal bureaucratisch klinkende naam. Er werd een nieuwe naam gekozen om de bevoegdheden van de administratie beter weer te geven.

"De nieuwe naam zal het onderscheid weergeven tussen de administratie en haar politieke entiteit (GGC), de verwarring tussen de twee wegnemen en de communicatie met burgers vergemakkelijken zonder technocratische terminologie," legt Nathalie Noël, leidend ambtenaar van vivalis.brussels uit.

“Vivalis.brussels krijgt ook een slogan die duidelijk de opdrachten en de rol van de administratie benadrukt: Voel je goed, leef beter. Het belangrijkste doel is de bevoegdheden op het gebied van gezondheid en welzijn in de kijker te zetten."

Gezondheidscrisis

De timing van deze verandering is niet toevallig. De GGC coördineerde de Brusselse aanpak van het coronavirus.

"We willen een radicale verandering tonen tussen de administratie in opbouw vóór COVID-19 en een instelling die alle bevoegdheden in handen neemt na de zesde staatshervorming,” klinkt het in het persbericht. Dan gaat het over de transformatie van de beroepen van preventieve geneeskunde en risicobeheer, maar ook de hervorming van de eerstelijnszorg.

De nieuwe identiteit sluit ook meer aan bij de regionale huisstijl, zoals andere Brusselse administraties hebben gedaan: safe.brussels (vervangt BPV), urban.brussels (GOBSE) en paradigm.brussels (CIBG).

De naam "Diensten van het Verenigd College" zal in gebruik blijven voor officiële documenten, zoals overeenkomsten en de afrekening van subsidies.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Samenleving, GGC, Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie , vivalis.brussels, welzijn en preventie, volksgezondheid

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni