Zelfdoding in gevangenis Haren: vader laat kind alleen achter na doodsteken echtgenote

© Chris Verhaeghe
09/01/2024

In de gevangenis van Haren heeft een 32-jarige verdachte zichzelf van het leven beroofd, twee dagen nadat hij zijn vrouw had doodgestoken. Dat meldt het parket van Brussel.

De dertiger gaf zich aan bij de politie op tweede kerstdag, nadat hij zijn vrouw met een mes om het leven had gebracht in hun woning in Sint-Jans-Molenbeek. Eenmaal ter plekke trof de politie het levenloze lichaam van de vrouw aan, alsook hun kind van anderhalf jaar dat alleen was achtergelaten in het appartement.

"Het parket heeft toen een onderzoeksrechter gevorderd, die de verdachte in verdenking stelde voor doodslag," zegt woordvoerster Yasmina Vanoverschelde, die daarmee een bericht van de Franstalige krant La Capitale bevestigt. "De man werd na zijn aanhouding overgebracht naar de gevangenis van Haren, waar hij zichzelf van het leven beroofde op 28 december."

De dertiger zou in de gevangenis onder verhoogd toezicht hebben gestaan, omdat hij na het doden van zijn vrouw al een zelfmoordpoging had ondernomen. Er loopt (zoals gebruikelijk) een onderzoek naar de zelfdoding in de gevangenis. “Maar alles wijst er op dat er geen derden bij betrokken waren,” klinkt het bij het parket.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni