| De zelfstandige chauffeurs van Taxis Verts wilden zich woensdag mobiliseren voor de hoofdzetel in Vorst, maar die actie is afgesprongen nadat er dinsdag een 'bevredigend' akkoord werd gevonden.

Zelfstandige chauffeurs van Taxis Verts komen tot akkoord over maandelijkse vergoeding

© Belga
25/11/2020

De zelfstandige chauffeurs van Taxis Verts wilden zich woensdag mobiliseren voor de hoofdzetel in Vorst, maar die actie is afgesprongen nadat er dinsdag een 'bevredigend' akkoord werd gevonden. De zelfstandige chauffeurs die hun activiteit een maand willen stopzetten door de coronacrisis, hoeven voor die maand geen royalty meer te betalen aan het taxibedrijf.

De maandelijkse vergoeding woog zwaar op de zelfstandige taxichauffeurs. Door de tweede lockdown en de strenge hygiënemaatregelen zagen ze hun werk opnieuw sterk afnemen. Bijgevolg weigerden ze om nog een royalty te betalen aan Taxis Verts om in hun naam te mogen rijden.

Het nieuwe akkoord dat dinsdag gevonden werd door de vakbonden, zorgt ervoor dat de zelfstandige chauffeurs aan het eind van de maand kunnen aangeven bij de centrale van Taxis Verts dat zij in de daaropvolgende maand niet uitrijden.

In dat geval zullen ze voor die maand geen vergoeding moeten betalen. Het is de vakbonden wel niet gelukt om tot een akkoord te komen over een verminderde royalty voor zij die wel blijven werken. Tijdens de eerste golf in april en mei, werd de vergoeding wel met de helft teruggebracht.

"We hopen dat een deel van de chauffeurs hun activiteiten nu kunnen stopzetten en kunnen genieten van de steunmaatregelen. Degenen die wel blijven werken, krijgen hopelijk nu wat meer werk door het verminderd aantal chauffeurs dat rondrijdt," zegt Martin Willems van de afdeling United Freelancers van vakbond ACV.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , Mobiliteit , zelfstandige taxichauffeurs , Taxis Verts , royalty

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni