Zes mensen opgepakt na rellen Lemonnier

© Euro Kassita

Tijdens een uitgebreid debat over de rellen van vorige week in Brussel heeft burgemeester Philippe Close (PS) maandag op de gemeenteraad bekendgemaakt dat er intussen zes mensen zijn opgepakt en twaalf zijn geïdentificeerd aan de hand van videobeelden in het kader van de rellen van 11 november op de Lemonnierlaan.

De oppositieleden hadden heel wat vragen over het verloop van de rellen en het optreden van de politie op zaterdag 11 en dinsdag 14 november in de Brusselse hoofdstad. Zo werd er voor velen te laat ingegrepen en was er vooral verontwaardiging dat er bij het vernielen van de handelszaken op de Lemonnierlaan geen arrestaties volgden.

"Zes personen zijn gearresteerd na de rellen van 11 november en twaalf personen zijn geïdentificeerd aan de hand van de videobeelden die naar de politie werden gestuurd", vertelde burgemeester Close.

Tijdens een uitgebreide verklaring zette Close ook zijn politiediensten, de officier van wacht en zichzelf uit de wind na al de kritiek op het optreden van de politie tijdens de rellen.

Rellen in Brussel

Op 11 november kwam het aan de Beurs in het centrum van Brussel voor het eerst tot rellen. In de weken daarna waren er opnieuw problemen.  

Nieuws uit Brussel in je mailbox?

Lees ook