Ziekenhuisopnames in Brussel blijven achter op stijgend aantal coronabesmettingen

© PhotoNews
| De dienst spoedgevallen van kliniek Sint-Jan in Brussel-Stad.

Waar het aantal coronabesmettingen sterk blijft stijgen in Brussel, blijft het in de ziekenhuizen nog betrekkelijk rustig. Voorlopig zijn in Brussel 59 personen opgenomen in het ziekenhuis.

Het aantal besmettingen met het coronavirus blijft in Brussel sterk stijgen, maar in het ziekenhuis is het gevolg daarvan nog niet direct zichtbaar. Begin vorige week was er wel sprake van een behoorlijk aantal extra opnames in het ziekenhuis, maar sinds vorige week donderdag lijkt dat min of meer gestagneerd. Er lagen toen 56 mensen in een Brussels ziekenhuis met corona, dinsdag waren dat er 59. Maandag lagen er nog 65 mensen in het ziekenhuis, de voorlopige piek van de tweede golf.

Corona
© Sciensano
| Het aantal in Brussel gehospitaliseerde coronapatiënten.

De cijfers van Sciensano laten verder zien dat het aantal nieuwe ziekenhuisopnames behoorlijk schommelt. 29 juli werden er 11 nieuwe mensen opgenomen, daarna schommelde het aantal nieuwe opnames tussen 2 en 10. Gisteren werden 8 nieuwe patiënten opgenomen.

Corona
© Sciensano
| Het aantal nieuwe ziekenhuisopname van coronapatiënten in Brussel.

Het aantal patiënten dat op intensieve zorg verblijft, lijkt ook redelijk stabiel in Brussel. Momenteel zijn dat er 9. 22 juli waren dat er voor het laatst minder: toen waren het er 8. Dezelfde trend is zichtbaar voor het aantal mensen dat beademd wordt. Momenteel zijn dat er 3. 23 juli waren dat er voor het laatst minder, toen waren het er 2.

Corona
© Sciensano
| Het aantal coronapatiënten dat op intensieve zorg ligt (boven) en dat beademd wordt (boven) in Brusselse ziekenhuizen.

Ook landelijk lijkt het aantal gehospitaliseerden de laatste dagen te stagneren. 29 juli verbleven er 263 coronapatiënten in het ziekenhuis. Gisteren waren dat er 265. In de ziekenhuizen werden de voorbije week gemiddeld 22,1 nieuwe patiënten per dag opgenomen. Dat is een lichte daling van 4 procent. De Brusselse patiënten maken 15,2 procent uit van het totale aantal gehospitaliseerden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?