Zinkgat: geen extra lekken gevonden

© Alertes Contrôles De Police

"De inspecties van Vivaqua hebben aangetoond dat er geen verdere lekken zijn", maakte Sint-Joosts burgemeester Emir Kir (PS) vrijdagochtend bekend. De geëvacueerde inwoners kunnen voorlopig nog niet terugkeren naar huis, de stabiliteitsexperts moeten nog bepalen of de situatie veilig genoeg is. De getroffen spoorlijn van Infrabel was nog maar net gerenoveerd.

De inspecties die Vivaqua vrijdagmorgen heeft uitgevoerd op het netwerk in de omgeving van de zinkgaten hebben geen verdere lekken aangetoond. "Het is vooral een oud riool dat ervoor gezorgd heeft dat het water en de modder zo snel doorsijpelden tot op de treinsporen", vertelt burgemeester Kir.

© BRUZZ
De gemeente heeft intussen een externe expert aangesteld die momenteel een stabiliteitsstudie opmaakt. Nadien kan Vivaqua de planning opmaken om samen met Sibelga en Elia de werken te beginnen voor het dichten van de zinkgaten.
© BRUZZ
Een datum voor de afronding van de werken wil Vivaqua nog niet meegeven. Die werken zullen in verschillende fases verlopen, waarbij eerst de modder die vrijkwam weggehaald moet worden, nadien de grond terug opgehoopt moet worden en dan pas het wegdek vernieuwd kan worden.

Spoorwegbeheerder Infrabel is wel al begonnen met het weghalen van de modder op de sporen en de bijkomende herstelling. Zij willen de spoorwegtunnel van het station Brussel-Schuman op 18 september heropenen. Het spoorwegdeel in kwestie was overigens nog maar net gerenoveerd, verneemt onze redactie ter plaatse. De werken zouden dit weekend afgerond worden. Hoe duur de herstellingswerken worden is nog niet duidelijk. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?