Zipcar geeft ULB-studenten gratis rijkrediet

© Zipcar

Het autodeelnetwerk Zipcar gaat studenten en medewerkers van de ULB 100 minuten gratis rijkrediet aanbieden ter waarde van 25 euro. Het bedrijf wil hen op die manier kennis laten maken met de service en hen laten inzien dat een auto bezitten niet noodzakelijk is om zich te kunnen verplaatsen.

Met de code ‘ZipcarULB’  kunnen de studenten en het personeel van de Université Libre de Bruxelles (ULB) zich inschrijven om gratis gebruik te maken van de 250 Zipcar-wagens in Brussel. Met de 100 gratis introductieminuten wil het bedrijf jongeren sensibiliseren en hen laten inzien dat het autodeelsysteem een oplossing kan zijn voor wie geen wagen bezit.

Hoewel het bedrijf al met verschillende universiteiten werkte is het de eerste samenwerking met een Belgische universiteit. “Het is een antwoord op de vraag van de studenten en medewerkers van de ULB. Met Zipcar kunnen ze een auto gebruiken zonder er een te kopen. Het is een goedkope vervoerwijze bovenop het openbaar vervoer”, vertelt Steven Van de Broek, consultant bij FINN, aan BRUZZ.

'Free-floating'
Sinds september 2016 kunnen Brusselaars de Zipcar-auto’s gebruiken in 16 van de 19 gemeenten. Zipcar werkt volgens het systeem van ‘free-floating’. Je kan de deelwagens achterlaten op een willekeurige parkeerplaats binnen de Zipcar-zone in Brussel. Het is de eerste stad waar Zipcar het systeem toepaste.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?