Zitbankje ingehuldigd als eerbetoon aan Soufiane Ben Ali in Vorst

Bank als eerbetoon aan Soufiane B.
© BX1
| Bank als eerbetoon aan de overleden Soufiane B.
© BX1
| Bank als eerbetoon aan de overleden Soufiane B.

In Vorst is woensdag een zitbankje ingehuldigd als eerbetoon aan Soufiane Ben Ali. De jongeman werd in 2020 van het leven beroofd na een dodelijke schietpartij op het Orbanplein in Vorst.

Soufiane Ben Ali stierf in de nacht van 4 op 5 juli 2020 bij een schietpartij in de Alfred Orbanstraat in Vorst. Hij was 23 jaar oud. Verschillende media hadden het over een afrekening in het drugsmilieu, maar dat werd toen door de familie van het slachtoffer ontkend.

Het bankje werd ingehuldigd op het kruispunt van de Bongenotenlaan en de Mérodestraat. Zijn familie werkte hiervoor samen met verschillende verenigingen, na een oproep voor burgerinitiatieven van de gemeente Vorst.

“Voor ons is hij nog altijd levendig aanwezig in onze herrinneringen en onze gedachten,” vertelt zijn moeder, Hayat Ben Ali aan BX1. De woorden staan gebijteld in de houten bank: “Il fait du bruit, ton silence elle prend de la place ton abscence.” Vrij vertaald: "Ze maakt lawaai, jouw stilte, en neemt de ruimte in van jouw afwezigheid."

“Dit moet een sterk teken zijn tegen elke vorm van onrechtvaardigheid", aldus Hayat Ben Ali.

Het proces over de dodelijke schietpartij staat in september gepland.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?