| Een herdenkingsmoment voor Soufiane B. afgelopen zomer.

Parket onderzoekt arrestaties na dood Soufiane B.

EC
© BRUZZ
03/07/2021

Het Brussels parket voert een onderzoek naar het dossier rond de dood van Soufiane B. Die stierf een jaar geleden bij drugsgeweld in Vorst. Om de daders op te sporen, zou de lokale politiezone Brussel-Zuid samengewerkt hebben met enkele straatdealers. Die zouden de verdachten hardhandig hebben aangepakt.

Dat schrijft Het Nieuwsblad. De krant baseert zich op eigen bronnen. Het parket bevestigt aan BRUZZ enkel dat er een onderzoek loopt “naar de omstandigheden van deze zaak”, maar geeft geen bijkomende commentaar.

Volgens Het Nieuwsblad hebben speurders van de politiezone Brussel-Zuid straatdealers ingeschakeld om de daders van de dood op Soufiane B. op te sporen. Soufiane B. overleed vorig jaar in de nacht van 4 op 5 juli aan het Alfred Orbanplein in Vorst. Hij was toen 23 jaar. Het ging om een afrekening in het drugsmilieu.

In de dagen na de schietpartij zouden enkele straatdealers de lokale politie dus hebben geholpen bij de opsporing van verdachten, aldus de krant, en dat bovendien op een hardhandige manier. De agenten zouden die dealers ‘de Sheriffs’ hebben genoemd. Volgens Het Nieuwsblad hebben ‘de Sheriffs’ bepaalde verdachten en getuigen uit hun auto hebben gesleurd en geslagen. Eén van die getuigen diende klacht in.

Slagen en verwondingen

Nog volgens Het Nieuwsblad kwamen ‘de Sheriffs’ mee naar het politiecommissariaat en zouden ze een verdachte hebben geslagen in de wachtzaal. De politiezone Brussel-Zuid bevestigt aan de krant dat er een onderzoek loopt bij het Comité P naar deze feiten.

Drie dagen na de schietpartij zouden enkele straatdealers tenslotte naar het buitenland zijn gereden om twee andere verdachten op te sporen, opnieuw op vraag van de lokale politie. De vermoedelijke daders gaven zich uiteindelijk zelf aan bij de federale politie. Noch het parket, noch de politie kunnen dit voorlopig bevestigen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni