Vermoedelijke daders dodelijke schietpartij Vorst geven zichzelf aan

© BRUZZ

De twee hoofdverdachten van de dodelijke schietpartij in Vorst vorige week zitten in de cel. Het duo heeft zichzelf aangegeven bij de politie. Beiden werden door de onderzoeksrechter in verdenking gesteld voor moord, moordpoging en mondelinge bedreigingen en onder aanhoudingsbevel geplaatst.

Op zaterdag 4 juli kwam een 23-jarige jongeman om het leven bij een schietpartij op het Orbanplein in Vorst. Twee jongeren van 17 en 19 jaar oud raakten daarbij ook nog gewond. Enkele dagen later werden er twee verdachten opgepakt, maar het parket maakte toen al duidelijk dat het niet ging om de vermoedelijke schutters. Een van hen zit nog in de cel op verdenking van moord en moordpoging als medeplichtige. De tweede verdachte werd door de raadkamer vrijgelaten.

“Zondagavond hebben twee mannen zichzelf aangegeven bij de federale gerechtelijke politie”, zegt Willemien Baert van het Brusselse parket. “Het gaat om een 22-jarige en een 19-jarige man. Ze werden vandaag verhoord door de onderzoeksrechter, maar ze beroepen zich op hun zwijgrecht. De twee verdachten zijn in verdenking gesteld voor moord, moordpoging en mondelinge bedreigingen en onder aanhoudingsbevel geplaatst door de onderzoeksrechter.” Het gaat om D.M., geboren in 1998, en J.Y., geboren in 2001. Het zou gaan om de personen die de dodelijke schoten hebben gelost.

Volgens verschillende media maken de feiten deel uit van een territoriumstrijd tussen twee drugsbendes maar dat wordt tegengesproken door de familie van het overleden slachtoffer. Die man had weliswaar strafrechtelijke veroordelingen opgelopen voor drugsfeiten maar had volgens zijn familie de banden met het drugsmilieu verbroken. De drie slachtoffers waren ook ongewapend, zo zegt de familie en wordt bevestigd door het Brusselse parket.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?