Zondag opnieuw betoging tegen coronamaatregelen

© PhotoNews
| Beeld van de manifestatie van 16 augustus.

Deze zondag mobiliseert Folievirus opnieuw tegen de coronamaatregelen. De organisatoren verwachten een 4.000-tal mensen en profileren zich ook als antivaccin.

De initiatiefnemers blazen zondagmiddag opnieuw verzamelen aan de Financietoren, net zoals drie weken geleden. “Er is een betoging toegelaten voor maximaal 400 mensen, maar we verwachten er opnieuw een 4.000-tal,” zegt Valentine Julien, die de manifestatie mee organiseert aan onze redactie.

De betogers willen na een aantal speeches naar de Kunstberg wandelen, waar de evenementensector morgen protesteert tegen het gebrek aan perspectief voor de branche.

Antivax

De betogers willen volgens Julien “dat de overheid meteen stopt met het hele coronabeleid. We ontkennen niet dat het virus bestaat. Maar de mensheid leeft al eeuwen samen met allerlei bacterieën en virussen. We vinden ook dat maskers onze immuniteit ondermijnen.”

Een blik op de Facebookpagina van folievirus leert dat de organisatie zich ook tegen vaccins keert. Een van de sprekers wil er getuigen over het verlies van een baby door een vaccin. Een vaccin voor het coronavirus is er nog niet, maar het wordt wel verwacht in de loop van 2021.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?