Zone 30 nu al alomtegenwoordig in Brussel

© Brussel mobiliteit

Moet Brussel één grote zone 30 worden? De meningen zijn verdeeld. Maar een kaart van Brussel Mobiliteit leert dat de maximumsnelheid in grote delen van het gewest nu al beperkt is tot 30 kilometer per uur.

Begin november stelden staatssecretaris voor verkeersveiligheid Bianca Debaets (CD&V) en minister voor Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) voor om, in navolging van een voorstel van de groenen, van Brussel één grote zone 30 te maken.

De plannen riepen meteen weerstand op, onder meer van liberale politici en automobilistenverenigingen zoals Touring. “Snelheidslimieten moeten geloofwaardig blijven”, stelde die laatste, terwijl politici ervoor pleitten om eerst te beginnen met de controle op de huidige zones 30.

En die zijn heel talrijk, blijkt nu uit een kaart van Brussel Mobiliteit. Zo is de hele vijfhoek al enkele jaren zone 30, maar ook grote stukken van Anderlecht, Etterbeek en Molenbeek houden het op maximum 30 kilometer per uur.

Ook het Elsene ten zuiden van de Generaal Jacqueslaan is sinds kort zone 30. Het gaat om een test, waarvan de gegevens nog niet verwerkt werden op de kaart.

Op deze link kun je zien in welke straten je maximum 30 mag.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Zone 30: Groen tevreden, N-VA en MR sceptisch

politiek 1510587540

Nieuws uit Brussel in je mailbox?

Lees ook