Zuidfoor vijf minuten stil uit solidariteit met slachtoffers overstromingen

© Bart Dewaele

De kermiskramers van de Brusselse Zuidfoor hebben dinsdagavond om 19 uur de volledige kermis vijf minuten stilgelegd uit solidariteit met de slachtoffers van het noodweer van de voorbije dagen. Alle attracties hielden op en lieten geen bezoekers toe en over de hele kermis werd de muziek uitgezet. "We hebben dit nog maar één keer eerder gedaan, bij het overlijden van koning Boudewijn, maar nu, voor de dag van nationale rouw, doen we dat opnieuw", zegt Patrick De Corte, woordvoerder van de foorkramers.

Het was dinsdagavond over de koppen lopen op de zonovergoten Zuidfoor, die aan haar 140ste editie toe is. Jong en oud genoten van de attracties, de muziek en de gezellige sfeer. Om 19 uur werd het echter een stuk stiller, toen alle muziek wegviel en alle attracties tot stilstand kwamen. Bezoekers die niet meteen begrepen wat er aan de hand was, kregen van de foorkramers de nodige uitleg en toonden meteen begrip en respect voor de actie. Na vijf minuten kon de pret herbeginnen.

De kermiskramers overwegen ook nog andere solidariteitsacties, waaronder een geldinzameling. "Maar dat is wat moeilijker te organiseren en we moeten dan ook goed bekijken aan wie het geld gegeven wordt of waar het terechtkomt", zegt Patrick De Corte. "Maar er wordt zeker over nagedacht."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?