Zuidfoor wordt dinsdag even stilgelegd uit solidariteit met slachtoffers

© Patrick De Corte via Facebook

De kermiskramers van de Zuidfoor zullen dinsdag de volledige kermis vijf minuten stilleggen uit solidariteit met de slachtoffers van het noodweer van de voorbije dagen. Dat meldt hun woordvoerder Patrick De Corte. "We hebben dit nog maar één keer eerder gedaan, bij het overlijden van koning Boudewijn, maar nu, voor de dag van nationale rouw, doen we dat opnieuw", klinkt het.

De 140ste editie van de Zuidfoor is zaterdag feestelijk geopend maar al bij die opening werd een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van het noodweer. Dinsdag, op de dag van nationale rouw, gaan de foorkramers nog een stap verder.

"Om 19 uur leggen we alles stil gedurende vijf minuten", zegt Patrick de Corte. "Muziek, attracties, lichten, alles zal tot stilstand komen en uit gaan. Dat wordt heel speciaal. We hebben dat nog maar één keer eerder gedaan, bij het overlijden van koning Boudewijn in 1993, maar nu doen we het opnieuw."

De kermiskramers overwegen ook nog andere solidariteitsacties, waaronder een geldinzameling. "Maar dat is wat moeilijker te organiseren en we moeten dan ook goed bekijken aan wie het geld gegeven wordt of waar het terechtkomt", zegt Patrick De Corte. "Maar er wordt zeker over nagedacht."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?