1807 IN BEELD Pool is cool Flow 2022

Zwembad Flow heropent waarschijnlijk later deze week

JP
© BRUZZ
10/07/2023

Het enige openluchtzwembad in Brussel - Flow - moest twee dagen na de opening alweer de deuren sluiten vanwege problemen met de waterkwaliteit. De jongste testresultaten laten zien dat het de goede kant op gaat. "Later deze week kunnen we waarschijnlijk heropenen."

Flow, dat vorige week woensdag opende, maakt gebruik van een biologisch zuiveringssysteem dat planten en micro-organismen gebruikt om het water schoon te houden. Na de eerste waterkwaliteitstesten, uitgevoerd door het onafhankelijke laboratorium Brulabo, bleek echter dat een belangrijke parameter te hoog was. Uit voorzorg besloot Flow in overleg met het laboratorium om het zwembad vrijdag en gedurende het weekend te sluiten voor het publiek.

Brulabo heeft maandag een tweede test uitgevoerd. Hoewel de recente waterkwaliteitstesten een verbetering laten zien, zijn de resultaten nog steeds niet optimaal. Het zwembad blijft voorlopig gesloten, maar de kans dat het later deze week zal kunnen heropenen is groot. Woensdag volgt nog een derde test, waarna het bad bij goed resultaat kan heropenen, zo laat Paul Steinbrück van Flow weten aan BRUZZ.

Leidingen grondig gereinigd

"Een natuurlijk zwembad is een ecosysteem dat bestaat uit het zwembadbassin, de verschillende stadia van de biologische filters en alle levende wezens daarin, van micro-organismen die het water zuiveren tot aan de zwemmers in het water", legt Flow uit op de website van het zwembad. "Zo'n ecosysteem zet je niet zomaar aan als een machine, maar heeft tijd nodig om zich te ontwikkelen."

Tijdens de sluitingsdagen heeft het team van Flow ondersteunende werken gedaan. Zo zijn de leidingen rond het zwembad en in de filter grondig gereinigd. "Nu moeten we de natuur zijn werk laten doen en wachten tot die ene specifieke waarde weer even goed is als alle andere," klinkt het. Na ontvangst van de nieuwe testresultaten zal de organisatie een beslissing nemen over de heropening van Flow.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni