Zwemtest in Ter Kamerenbos opnieuw geannuleerd

© Stephane Mignon

Pool is Cool moet de zwemtest van komend weekend in het Ter Kamerenbos opnieuw annuleren. Uit de laatste testen blijkt immers dat de waterkwaliteit van de vijver niet aan de kwaliteitseisen voldoet.

Het is al de tweede keer dat de zwemtest in het Ter Kamerenbos moet worden geannuleerd. Tijdens het weekend van 27 en 28 juli werd een gevaarlijk hoge concentratie E.coli-bacteriën, die onder andere buikvliesontstekingen kunnen veroorzaken, in het water gevonden.

Maar ook net voor de start van dit weekend gaven de laatste testen aan dat het water niet veilig genoeg is om erin te zwemmen. “Het lijkt erop dat sommige vijvers niet willen dat je erin zwemt,” klinkt het op de Facebookpagina van organisator Pool is Cool.

Geen zwemtest, wel aanwezigheid in park

Pool is Cool meldt de zwemtest noodgedwongen te moeten annuleren, maar stelt wel voor een weekendje in het park door te brengen. “Aangezien alles al is opgezet, en aangezien we een hete toevoeging bij de installatie hebben die toch klaar zal zijn, hebben we besloten om hoe dan ook voor de expeditie te gaan,” klinkt het.

“We zien u in het Ter Kamerenbos voor een weekendje in het park. Het zal ook een goed moment zijn om de discussie te starten over de toekomst van openluchtzwemmen na de ervaringen van dit jaar,” aldus Pool is Cool.

Voorlopig is niet geweten of er een herkansing voor de vijver van het Ter Kamerenbos volgt. Van de drie zwemweekends die oorspronkelijk gepland stonden, is slechts één uiteindelijk kunnen doorgaan: dat in de Neerpedevijver.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?