Fuse viert dertigste verjaardag met wereldtour

CD
© BRUZZ
31/01/2024
Updated: 06/02/2024 12.33u

Dit jaar viert de iconische nachtclub Fuse haar dertigste verjaardag. Voor de gelegenheid organiseert ze een internationale tour, startend in Waagnatie in Antwerpen. "Het feest kan een herinnering zijn voor de Brusselse regering dat het belangrijk is om ons te beschermen."

Al meer dan drie decennia lang zakken zowel nationale als internationale gasten en dansers af naar de Marollen in het hart van Brussel. Voor haar dertigste verjaardag heeft de club nu een wereldtour in elkaar geflanst.

Die gaat van start in Waagnatie, Antwerpen, op zaterdag 6 april, en daarna doet de club Berlijn, Amsterdam, Barcelona en zelfs Seoul aan.

"De clubs zijn zorgvuldig uitgekozen en passen qua visie en line-up bij Fuse," zegt zaakvoerder Steven van Belle. "Het slotevenement zal plaatsvinden op een iconische locatie in Brussel."

Exacte locaties en data van alle evenementen worden later bekendgemaakt. De line-up van het evenement in Waagnatie is sinds 6 februari wel bekend. Onder meer Kobosil, Sara Dziri, Samba Boys en Partiboi69 staan op de affiche. In totaal zullen dertien artiesten in twee verschillende zalen optreden.

De tickets voor het evenement in Waagnatie zijn al beschikbaar en kosten 50 euro. "Die prijs ligt hoger dan andere evenementen van Fuse, omdat het echt om een productie gaat," legt Van Belle uit.

Boek en vinylcompilatie

Fuse geeft ook een boek uit rond de geschiedenis van de club en een nieuwe vinylcompilatie met dertig tracks van nationale en internationale artiesten die samen met de club geschiedenis maakten. "We zijn het boek volop aan het schrijven samen met Afterclub. We duiken in ons archief en nemen verschillende interviews af."

Vorig jaar werd de toekomst van Fuse plots heel onzeker. De club moest even sluiten na een klacht voor geluidsoverlast van een buur.

"Hopelijk kan dertig jaar Fuse een herinnering zijn voor de Brusselse regering dat het belangrijk is om ons te beschermen," meent Van Belle. "We blijven vragen naar een goed plan dat de toekomst van clubs in Brussel kan verzekeren, zodat we ook na dit speciaal jaar kunnen blijven bestaan."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni