Nieuwe nachtclub drijft op rauwe en experimentele techno

CD
© BRUZZ
02/02/2024

Vrijdagavond opent de nieuwe technoclub Signal in de Greepstraat in het centrum van Brussel. De club vloeit voort vanuit het label Dark Distorted Signals en focust op rauwe en experimentele techno. "Het is in de eerste plaats een labelactiviteit, maar iedereen is uitgenodigd", zegt organisator Willem Voet.

"We zijn vier jaar geleden met het label gestart, net voor corona. Nu krijgen we ook de opportuniteit om onze tracks te spelen voor publiek", legt Voet uit. De resident dj's zijn Zolex, Barto Anello, Roel Butzen, Ordin Air, Woktrax en Vana Vivacious. Allemaal zijn ze verbonden aan het label. Op de grote opening is de Duitse dj Jens Lissat de headliner.

De laatste maanden openden nog nieuwe clubs in Brussel, waaronder UMI, eveneens in het centrum. Daarnaast zijn er clubs als C12 en Fuse. Maar voor concurrentie vreest Voet niet.

"Onze stijl is redelijk specifiek, duistere techno met een vleugje old school. Dat is ook het concept van het label. Het gaat vooral over nieuwe en experimentele muziek. We hopen ook dat we dj's bij andere clubs kunnen inspireren", legt Voet uit.

Specifieke stijl

Bovendien is het een relatief kleine club met een maximumcapaciteit van 250 bezoekers. "Dat laat ons net toe om voor een heel specifieke stijl te kiezen. Grotere clubs moeten net iets meer rekening houden met de hedendaagse tendensen."

De avonden worden georganiseerd in de bestaande club Nostalgia. De bedoeling is om er elke vrijdagavond een evenement te organiseren. In hetzelfde gebouw is er ook de Latinobar La Clave.

Geen gsm

Om iedereen een mooie ervaring te geven, vraagt de club aan bezoekers om geen gsm's te gebruiken. "We hopen dat mensen dat uit zichzelf gaan doen", zegt Voet. "Gezien de club zich in een kelder bevindt, is er heel slechte verbinding. Dat helpt dus al. Voorlopig nemen we nog geen extra maatregelen, maar dat zullen we wel doen als dat nodig blijkt." Zo zijn er steeds meer clubs die de camera's van smartphones afplakken.

De club benadrukt eveneens het veiligheidsaspect. "Iedereen is welkom, maar iedereen moet elkaar ook respecteren. Het is de bedoeling dat iedereen die binnenkomt geregistreerd staat. Wie zich niet aan regels houdt, wordt verwijderd uit de zaak. Bij het tweede incident volgt er een levenslang verbod", zegt Voet.

Vooruitzichten

Volgens Voet loopt de ticketverkoop voor vrijdagavond vlot. "We denken dat we op volle capaciteit zullen draaien. Dan is het afwachten of we de massa de volgende weken kunnen blijven aantrekken."

Tickets kosten 18 euro en kan je hier kopen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Ice , Muziek , Signal Club , Technoclub , Willem Voet

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni