Fuse
© Fuse | Fuse Club is de langstlopende technoclub van België.

Meer dan 20.000 ‘handtekeningen’ onder petitie om Fuse open te houden

JDK
13/01/2023

Naar aanleiding van de aangekondigde sluiting van de Fuse heeft de Brussels By Night Federation een online petitie gestart onder de naam 'Save The Fuse'. In minder dan een dag verzamelde deze al meer dan 20.000 handtekeningen. De boodschap is duidelijk: veel Brusselaars willlen hun geliefde technoclub niet zien verdwijnen en zullen dat ook niet zomaar laten gebeuren.

De Fuse is de langstlopende technoclub van België, het verlies van dit uitgaansinstituut zou hartverscheurend zijn voor heel veel muziekliefhebbers. Dat bewijst het ontploffen van de petitie, die ook ondersteund wordt door enkele prominente DJ'S en muzikanten van over de hele wereld.

Ondertussen komen ook op sociale media heel wat mensen in het verweer tegen de sluiting. Bij de mensen die niet akkoord lijken te gaan heel wat politici, maar ook andere muziekliefhebbers. Onder meer de Antwerpse muziektempel Trix betuigt steun aan de collega's in Brussel. En ook Lefto, bekende Belgische DJ en producer, liet van zich horen via Instagram.

Een buurman

Op bevel van Leefmilieu Brussel moet de Brusselse nachtclub voortaan zijn deuren sluiten om 2 uur en mag het maar muziek spelen aan maximum 95 decibel. “In deze omstandigheden kan de club niet open blijven en daarom is besloten te sluiten”, klonk het donderdag in een officiële mededeling van de bezielers van de Fuse.

Ondanks aanzienlijke inspanningen om een sluiting te voorkomen, is een klacht van een buurman die enkele jaren geleden een aangrenzend huis heeft gekocht, de voornaamste oorzaak van deze stopzetting. Fuse heeft tegen deze beslissing beroep aangetekend bij de Milieuraad en een uitspraak wordt verwacht tegen 25 januari.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Muziek, Save The Fuse, Fuse, Technoclub, Leefmilieu Brussel, online petitie

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie