Een voorstelling tijdens het filmfestival En Ville! in 2023.

Filmfestival En Ville! brengt vanaf 29 januari waaier aan diverse films

DVDE
© Belga
15/01/2024

Filmfestival En Ville! strijkt vanaf 29 januari opnieuw neer in Brussel. Het festival focust zich op dit jaar op allerlei thema's rond territorialiteit en duurt tot 4 februari.

Het festival brengt een waaier aan diverse films, waaronder koloniale en postkoloniale films, experimentele documentaires en films die gemaakt zijn door jonge, tweetalige Belgische regisseurs. En Ville! toont ook films van Palestijnse makelij en de Franse documentaire Knit's Island van Ekiem Barbier, Guilhem Causse en Quentin L'helgoualc'h. Daarin staat een virtuele stad centraal.

In totaal worden er 28 films getoond uit onder meer Brazilië, Algerije en Syrië van veertien mannelijke en veertien vrouwelijke regisseurs. Tien films zijn van Belgische oorsprong.

Op maandag 29 januari mag de Braziliaanse regisseur Kleber Mendonça Filho de spits afbijten met de vertoning van Retratos Fantasmas in Cinéma Palace. De afsluiter, op zondag 4 februari, is Il Pleut Dans La Maison van de Belgische regisseur Paloma Sermon-Daï. Naast filmvoorstellingen worden er tijdens het festival ook enkele prijzen uitgereikt voor kortfilms, middellange films en langspeelfilms.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni