Museum of Comic Art 

'Het Gele Teken' van Blake en Mortimer wordt verfilmd

© Belga
04/04/2024

Het stripalbum Het Gele Teken uit de reeks Blake en Mortimer van Brusselaar Edgar P. Jacobs wordt verfilmd. Dat maakt Belga Films Group donderdag bekend. De regie komt in handen van de Fransman Cedric Nicolas-Troyan.

Het Gele Teken zal een Engelstalige live-action adaptatie krijgen en als 'M' in de filmzalen te zien zijn. Het gaat om het bekendste album van de stripreeks Blake en Mortimer, dat draait rond de vrienden professor Philip Mortimer en kapitein Francis Blake, die in Londen Scotland Yard helpen bij het onderzoek naar een mysterieuze crimineel.

In 1999 werd Het Gele Teken door Europese critici verkozen als 'Best Comic Strip album of All Time'. Er is al vele jaren sprake van een verfilming van het album uit 1956. In de jaren 1980 schreef striptekenaar Jacobs hiervoor zelf nog een filmscenario. Ook in de jaren 1990 en in 2005 werden plannen gesmeed om de strip te verfilmen, onder meer door de Spaanse regisseur Alex de la Iglesia. Maar de plannen werden niet geconcretiseerd, tot nu.

Hollywood-vedetten

Cedric Nicolas-Troyan was onder meer verantwoordelijk voor de visuele effecten van 'Snow White and the Huntsman' en regisseerde het vervolg 'The Hutsman: Winter's War' en de Netflix-productie 'Kate'. Hij zal voor de productie van 'M' samenwerken met Patrick Vandenbosch en Jean-Jacques Neira van Belga Studios. Het script werd geschreven door Jan Kounen en Jay Ferguson.

De verfilming zou in de herfst starten. Wie de personages zullen spelen, is nog niet bekend, maar volgens een woordvoerder van Belga Films Group wordt hiervoor gekeken naar Engelstalige acteurs, maar niet noodzakelijk Hollywood-vedetten. Volgens Patrick Vandenbosch, de CEO van Belga Films Group, kunnen de fans van Blake en Mortimer alvast zeker zijn dat "het een filmisch spektakel wordt, met een slim, vermakelijk en visueel vernieuwend hoofdstuk dat zeker het grootste publiek zal boeien".

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Film , Blake & Mortimer , strips , Edgar P. Jacobs , verfilming

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni