BIFFF

| 'Steppenwolf'.

De film Steppenwolf van de Kazachse regisseur Adilkhan Yerzhanov wint de Gouden Raaf op de 42e editie van BIFFF, het Festival van de Fantastische Film in Brussel. Het evenement trok dit jaar 47.000 bezoekers, ongeveer een tiende meer dan vorig jaar, klinkt het bij de organisatoren.

De voorbije tien dagen werden een honderdtal films vertoond in drie zalen op de Heizel. De Zilveren Raaf was voor Your Monster van de Amerikaanse Caroline Lindy en voor Cuckoo van Tilman Singer (VS/Duitsland).

De film River van de Japanse Junta Yamaguchi ging met drie prijzen aan de haal: die van het publiek, de prijs van de kritiek en de Witte Raaf. In de Europese competitie ging de Méliès naar Franky Five Star van Birgit Möller (Duitsland-Finland). Een speciale vermeding in deze categorie was er voor Flies van Aritz Moreno (Spanje-Argentinië).

De Zwarte Raaf, in de categorie thriller, ging naar de Spanjaard David Marqués voor Ellipsis.

Bij de kortfilms werden ook vier Belgen bekroond: Vogelkooi van Karel Konings (Prijs BeTV), Au Suivant van Jeanne Remi & Marco Bolla (Prijs LaTrois), Les Yeux d'Olga van Sarah Carlot Jaber (Prijs van de jongerenjury) en Poppy's Saturn van Nicole Tegelaar (Grote Prijs).

De volgende editie van BIFFF vindt plaats van 8 tot 20 april 2025.


Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni