| Freeze Corleone, een Franse rapper met een omstreden reputatie, zou zondag optreden in de ING Arena in Brussels Expo.

Concert Franse rapper in ING Arena afgelast na beschuldigingen nazisme en complotdenken

RV
© BRUZZ
18/02/2024

Freeze Corleone, een Franse rapper met een omstreden reputatie, zou zondag optreden in de ING Arena in Brussels Expo. Het optreden is afgelast, nadat eerder deze week een concert in Rijsel werd geannuleerd, schrijft La Dernière Heure. De rapper wordt ervan beschuldigd in zijn teksten nazisme, antisemitisme en terrorisme te verheerlijken.

Op zaterdag kondigde de ING Arena aan dat het concert zou worden uitgesteld naar een latere datum. Het team van de artiest liet weten dat "het concert van Freeze Corleone vanavond niet doorgaat. We werken aan een nieuwe datum. Tickets blijven geldig voor de verschoven datum. (...) We houden jullie op de hoogte".

Zijn concert in Rijsel werd ook verboden. De Franse politie merkte antisemitisme en complotdenken op in de teksten, evenals bewondering voor Adolf Hitler en het Derde Rijk. Zo rapt hij in het nummer Baton Rouge: “L’objectief se rapproche, j’arrive déterminé comme Adolf dans les années 30.” Ook in Mode avion vergelijkt hij zichzelf met een SS-er: "On arrive dans des allemandes comme des SS.”

Er loopt een politieonderzoek naar het verheerlijken van terrorisme in een van zijn nummers.

De man gaf in het verleden al optredens op de festivals Les Ardentes en Dour.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni