Freddie Konings

Frederick Ewunkem

| Freddie Konings.

De vijf inzichten

Freddie Konings: ‘Sla een praatje met onbekenden’

Michaël Bellon
© BRUZZ
24/05/2024

“Respect the pain,” dringt de Antwerpse rapper Freddie Konings aan op zijn nieuwe, gelijknamige plaat. Daar put hij straks gretig uit tijdens zijn show in de HIP-HOP 50-reeks van de AB. Hier deelt hij zijn TIP-TOP 5 aan inzichten voor een beter leven.

Luister naar jezelf
Je kan altijd luisteren naar het advies en de feedback van anderen, maar als je je daar te veel van aantrekt, dan bestaat het gevaar dat je je ook te veel aanpast, en dat je te veel bijvijlt. Iedereen heeft een eigenheid en een eigen fantasie, die voor anderen juist heel interessant kan zijn.

Durf
Als je durft, kan je winnen of verliezen. Als je snel veel wint, wil dat nog niet zeggen dat je daarna niet ook weer veel kan verliezen, of zelfs dieper vallen dan je ooit zat. Winnen is leuk, maar van verliezen kan je meer leren. Leren weer op te staan na verlies is belangrijker dan weten hoe je moet winnen.

Probeer andere dingen uit
Blijf niet te veel steken in dezelfde routines en genres, anders blijf je altijd hetzelfde maken en word je saai. Luister ook naar muziekstijlen die niet direct bij jouw stijl passen. Luister naar andere beats, gebruik andere instrumenten. Werk samen met andere artiesten om te zien wat hun bijdrage kan zijn en wat daaruit kan komen.

Zoek andere plaatsen op
Zet een stap buiten je eigen vriendengroep en omgeving. Ga op reis, bezoek andere steden en landen. En vooral: praat daar met mensen om een ander perspectief op de dingen te krijgen. Ik ga dikwijls in cafés en op terrasjes een koffie drinken om er wat te praten met mensen die ik niet ken. Ook met oudere mensen die dikwijls al heel wat hebben meegemaakt.

Blijf jezelf
Dat je je moet openstellen voor anderen, andere dingen moet uitproberen, winnen en verliezen mag je persoonlijkheid niet aantasten. Zorg ervoor dat je jezelf blijft en je je 's avonds in de spiegel nog recht in de ogen kan kijken.

Freddie Konings zwaait op 25/5 de scepter in de Ancienne Belgique, abconcerts.be

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Muziek , Hip-Hop 50 , AB , Freddie Konings , rap

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni