Facebook La Pierre Bleue, Patrick Bellevie

| De beste vol-au-vent van Brussel eet je in La Pierre Bleue.

Het restaurant La Pierre Bleue heeft op woensdag 2 juli de titel van beste vol-au-vent van Brussel 2025 gewonnen, tijdens een ceremonie in het Stadhuis van Brussel in aanwezigheid van burgemeester Philippe Close (PS). Aan het roer staan Christophe en chef-kok Alain, die de jury wisten te verleiden "met hun gulle en verfijnde interpretatie van het emblematische gerecht".

De wedstrijd werd georganiseerd door de vzw BXLove onder leiding van de Brusselse chef Christophe Hardiquest (Menssa, ex-Bonbon). Ze vond plaats gedurende de hele maand mei in een twintigtal Brusselse restaurants. Het doel: de lokale gastronomie vieren aan de hand van een klassieker uit de Belgische keuken.

De vol-au-vent – traditioneel bestaande uit een bladerdeegpasteitje gevuld met kip, romige saus, champignons en gehaktballetjes, vaak geserveerd met frieten – werd beoordeeld op basis van strikte criteria: kwaliteit van het bladerdeeg, gaarheid van de kip, beheersing van de saus en de geschiktheid van de bijgerechten.

De jury, bestaande uit hotelmanagers, journalisten, influencers, lokale persoonlijkheden en het publiek, plaatste The Brasserie op de tweede plaats, gevolgd door Le Roy d’Espagne. De prijs voor beste frieten ging naar restaurant Le Corbier, vanwege de uitzonderlijke kwaliteit van zijn bijgerecht.

Gezien het succes heeft BXLove, dat eerder ook al de wedstrijd voor het beste stoofvlees van Brussel organiseerde, aangekondigd dat in 2026 de volgende editie in het teken zal staan van de beste preparé. Dat kondigde de burgemeester van de Stad Brussel aan.

In 2024 werd de wedstrijd voor het beste stoofvlees van Brussel gewonnen door Brasserie Ommegang.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni