20km door Brussel mag op 12 september plaatsvinden

© 20km van Brussel

De 41ste editie van de 20km door Brussel zal op zondag 12 september van start gaan. Dat meldt de organisatie in een persbericht. Ook wandelaars zullen dit jaar welkom zijn.

“Dankzij de nieuwe maatregelen die het Overlegcomité aankondigde, zal de 20 km van Brussel dit jaar kunnen plaatsvinden", klinkt het in een persbericht. Dit jaar zal het sportevenement, dat doorgaans op de laatste zondag van de maand mei wordt georganiseerd, uitzonderlijk op 12 september plaatsvinden.

"De Stad Brussel stelt alles in het werk om de veiligheid en gezondheid van alle deelnemers te garanderen", zegt Philippe Close, burgemeester van de Stad Brussel. "De uitwerking van een protocol, in samenspraak met de medische sector, zal ervoor zorgen dat deze editie van 2021 zal doorgaan binnen een duidelijk kader en volgens de dan geldende gezondgheidsvoorschriften."

Ook voor wandelaars

“Momenteel hebben wij allen behoefte om te sporten. Veel Brusselaars zijn trouwens beginnen joggen tijdens de lockdown. Daarom wilden we, samen met S.I. Brussels Promotion, de 2021-editie van de 20 km organiseren, ook al impliceerde dit de datum op de kalender aan te passen", klinkt het bij Benoit Hellings, schepen van Sport van de Stad Brussel. "We zullen hand in hand blijven werken om deze editie zo veilig en sportief mogelijk te laten doorgaan.”

Dit jaar zullen ook wandelaars welkom zijn. De tijd om de 20 km te voltooien, wordt verlengd van 4 naar 6 uur. Het evenement verwelkomt traditioneel duizenden mensen. Vorig jaar moest de editie worden afgelast vanwege het coronavirus.

Donderdag 1 juli om 9 uur gaan de inschrijvingen van start. Het aantal inschrijvingen is beperkt en het inschrijvingsgeld bedraagt 25 euro.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?