podcast

#57 Radio Radzinski met Bart Eeckhout van De Morgen: over alles wat Union wel en niet is

Bart Eeckhout is niet alleen journalist en commentator bij de krant De Morgen, maar ook een trouwe supporter van RSC Anderlecht. De ideale gast dus voor een nieuwe aflevering van Radio Radzinski. En daarin blikken we terug op de vierde nederlaag op rij tegen de buren uit het Dudenpark, halen we Alin Stoica van onder het stof en passeert ook Herman Van Holsbeeck nog eens de revue.

Journalist en commentator bij de krant De Morgen Bart Eeckhout is blij dat hij na zes jaar hoofdredacteur te zijn geweest opnieuw kan terugkeren naar de essentie van het beroep: schrijven en verhalen vertellen. En daar horen ook stukken over voetbal bij. Want in aanloop naar de Champions' Play-offs en twee extra stadsderby's tussen Anderlecht en Union fileerde hij op spitante wijze het verschil in voetbalcultuur tussen beide clubs:

“Beschikken de Union-supporters wel over voldoende voetbalkoorts? Hun team verdient de titel, maar verdienen zij hem ook? Zijn ze supporter in goede en kwade dagen, of gaan ze straks op zondagmiddag in retro-wielertruitjes met de gravelbike door het Zoniënwoud crossen omdat ze dat in Berlijn ook doen?”

Het tovert bij elke supporter van paars-wit meteen een glimlach rond de mond. Reden genoeg dus om de man uit te nodigen in onze podcast. En daarin hebben we het niet alleen over de vierde nederlaag op rij tegen de buren uit het Dudenpark. We staan ook stil bij de beschamende uitspraken van Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe, de zin en onzin van een erehaag en de clubmedia die de sportjournalistiek overnemen.

Van Holsbeeck en Stoica

Daarnaast vertelt Eeckhout over zijn liefde voor oud-speler Alin Stoica en gaat hij nog eens dieper in op 'Operatie Propere Handen'. Ook hij heeft zich een rad voor de ogen laten draaien door voormalig sportief directeur Herman Van Holsbeeck. De woede is nog altijd bijzonder groot.

En 'pour la petite histoire' geeft Pico The Legend toe dat hij ook dit jaar weer als een trouwe fan naar het Eurovisiesongfestival heeft gekeken. De batterij van de computer van Godfried geeft dan weer het aantal procent kiezers van de CD&V aan. Luisterplezier genoeg dus in aflevering 57 van Radio Radzinski.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?