podcast

#65 Radio Radzinski met Jan Gatz: over het venijn van Verbeke en een fotogenieke Yaris

Prestigetransfer Jan Vertonghen kon zich jammer genoeg niet vrijmaken deze week. En dus schuift een andere 'Super Jan' mee aan tafel in een nieuwe Radio Radzinski. Jan Gatz is woordvoerder pur sang: nu van arbeidsbemiddelingsdienst Actiris, vroeger van RSC Anderlecht.

Hij is de zoon van een RWDM-fanaat en de broer van een Union-zus. Gelukkig stroomt er bij hem wel paars bloed door de aderen. En dat werd als woordvoerder van de club tussen augustus 2020 en mei 2021 nog wat sneller door zijn lichaam gepompt. De ideale man dus om de nederlaag tegen AA Gent en het gelijkspel tegen Oud-Heverlee Leuven te bespreken en in retrospect het reilen en zeilen van de club te analyseren.

Duranville, een nooit vertoonde blikseminslag

En dat doen Godfried, Pico The Legend en Jan Gatz deze week zonder Rein. Want die geniet van een welverdiende vakantie. We vragen Jan wel of hij hem misschien aan een fatsoenlijke job kan helpen.

Pico vertelt daarna over de oogkanker die hij heeft opgelopen tijdens de wedstrijd tegen Gent. Gelukkig kon hij zich tegen Leuven samen met ons optrekken aan de invalbeurt van Julien Duranville. De linksbuiten is hét lichtpuntje in de duisternis en tegelijkertijd ook het grote probleem van deze toch wel futloze ploeg van Felice Mazzù. Want waarom kan een 16-jarige ket uit Neerpede wel wat de rest niet kan?

Verbeke en het venijn in de staart

Verder gaan we dieper in op de transfer van Jan Vertonghen, die volgens Gatz problematisch is voor de ontwikkeling van Delcroix. En we vragen ons af wat Verbeke heeft bezield toen die na de match verhaal ging halen bij de scheidsrechter. Is dat niet de taak van de coach alleen?

Jefke Delen godbetert komt ook nog aan bod, net als een verhaal over een Toyata Yaris. Zij het dan wel eentje waarvan de versnellingsbak hapert. Sven Gatz geeft nog een RWDM-truitje weg en eindigen doen we met een ongewone keuze uit het repertoire van 'Lange Jojo'. Veel luisterplezier!

Godfried over de nieuwe truitjes van Anderlecht, ontworpen door rapper Damso en de nieuwe aflevering van Radio Radzinski.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?