Advocaat Van Holsbeeck: ‘Bepaalde fouten gemaakt’

© Photonews

De advocaat van voormalig manager van Anderlecht Herman Van Holsbeeck zegt dat zijn cliënt ‘bepaalde fouten’ heeft gemaakt, maar ‘dat hij nooit geld heeft ontvangen’. Wat die fouten precies waren, wilde de advocaat niet kwijt.

Van Holsbeeck werd donderdag en vrijdag in totaal meer dan tien uur ondervraagd, in het bijzijn van zijn advocaat Daniël Spreutels. Daar werd hij geconfronteerd met de verklaringen die de opgepakte makelaar Christophe Henrotay – met wie hij jarenlang goed samenwerkte – en Christophe C. aflegden. De onderzoeksrechter meent dat hij zich bij transfers liet omkopen en honderdduizenden euro’s onder tafel opstreek, buiten medeweten van club en spelers.

Na afloop van de ondervraging zei advocaat Daniel Spreutels vrijdagavond dat zijn cliënt Herman Van Holsbeeck ‘fouten’ had gemaakt maar ‘dat hij nooit geld had ontvangen’. “Hij ontkent ten stelligste ooit zwart geld te hebben aangenomen. Hij geeft wel toe dat hij bepaalde fouten heeft gemaakt,” klinkt het in het Nieuwsblad. Wat die fouten precies waren, wilde Spreutels niet kwijt.

Vrijdagavond werd Van Holsbeeck door de onderzoeksrechter vrijgelaten onder voorwaarden. Hij is wel in verdenking gesteld voor witwassen en valsheid in geschrifte, en moet zich de komende weken en maanden honderd procent beschikbaar houden voor het gerecht. Dat er nog een extra verhoor zal plaatsvinden over zijn handelen als manager bij in- en uitgaande transfers met verdachte makelaars, is zo goed als zeker.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?