Advocaat Vertenten verwijt onderzoeksrechter belangenvermenging

© PhotoNews
| Scheidsrechter Bart Vertenten is door het parket in verdenking gesteld van matchfixing en verblijft al enkele weken in de cel.

Het Hof van Beroep in Antwerpen gaat zich op 5 november buigen over het wrakingsverzoek van de Brusselse scheidsrechter Bart Vertenten. Die wordt in een grootschalig onderzoek van het federaal parket in verdenking gesteld van matchfixing. Maar zijn advocaat Hans Rieder verwijt onderzoeksrechter Joris Raskin belangenvermenging omdat die zetelde in de licentiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB).

Raskin weigert een stap opzij te zetten, waardoor het nu aan het hof van beroep in Antwerpen is om te beslissen of hij in dit dossier onderzoeksrechter kan blijven of niet.

In afwachting van een beslissing van het hof, vroeg Rieder vrijdag aan de Kamer van inbeschuldigingstelling (KI) om de zaak van zijn cliƫnt uit te stellen.

De KI ging daarop in en zal de zaak van Vertenten op 8 november behandelen. Tot die dag blijft de scheidsrechter, die ook werkzaam is als radioloog in het UZ van Brussel, in de cel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?