UZ wacht onderzoek af rond radioloog-arbiter verdacht van matchfixing

© PhotoNews
| Scheidsrechter Bart Vertenten wordt verdacht van medewerking aan matchfixing tijdens de degradatiestrijd in het vorige voetbalseizoen.
Updated: 12-10-2018 - 14:26

Scheidsrechter Bart Vertenten uit Koekelberg is een van de verdachten in het onderzoek van het federaal parket in de Belgische voetbalwereld. In het dagelijkse leven is Vertenten werkzaam als radioloog in het UZ van Jette. Daar blijven ze voorlopig achter hun werknemer staan. “Wij treffen geen maatregelen zolang het onderzoek loopt”, laat het UZ aan BRUZZ weten.

In een korte reactie zegt communicatieverantwoordelijke van het UZ Gina Volkaert dat er ‘voorlopig geen reden is om actie te ondernemen tegen Bart Vertenten’. Die is radioloog in het ziekenhuis, maar daarnaast ook actief als scheidsrechter in het voetbal.

In die hoedanigheid maakt hij deel uit van een onderzoek van het federaal parket naar matchfixing in de Belgische eerste klasse, beter gekend als operatie ‘Propere Handen’.

Vertenten wordt ervan verdacht zich tijdens de degradatiestrijd tussen KV Mechelen en Eupen in het seizoen 2017-2018 schuldig te hebben gemaakt aan ongeoorloofde praktijken waaronder matchfixing.

"Wij kennen Bart als collega en radioloog die steeds correct en met veel inzet zijn functie heeft uitgeoefend. Zo lang het onderzoek loopt, gaan wij als werkgever geen maatregelen treffen. Als blijkt dat er een veroordeling komt die niet strookt met de waarden van het ziekenhuis, dan zullen we die positie herzien.”

Vriendin reageert: 'Contacten met Veljkovic waren onschuldig'

Vriendin Hetty Boons reageerde bij VTM op de beschuldigingen aan het adres van haar man. "Hij was de ’upcoming man’ bij de UEFA (Europese voetbalbond, red.). Dat was zo omdat hij correct floot, niet omdat hij matchen manipuleerde”, zegt ze geëmotioneerd.

“Bart leefde voor zijn job. Zijn carrière is door de gebeurtenissen van de afgelopen dagen kapotgemaakt. Ik hoop dat dit snel rechtgezet kan worden.”

Boons geeft wel toe dat er contact was tussen Vertenten en de verdachte makelaar Dejan Veljkovic. Maar die waren volgens haar onschuldig. “Ze babbelden met elkaar als voetbalkenners. Daarom manipuleer je nog geen matchen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?