Negen atleten zijn al zeker van een ticket voor de Memorial Van Damme, op 31 augustus in het Koning Boudewijnstadion. Dat heeft de organisatie vrijdag bekendgemaakt.

De meetings in Brussel en Zürich, de dag voor de Memorial, gelden als de finales van de Diamond League. Nu zes van de twaalf meetings zijn afgewerkt, zijn enkelen al geplaatst voor de Memorial Van Damme.

In het hoogspringen is de Qatarese regerende wereldkampioen Mutaz Barshim al zeker van zijn ticket, na drie zeges. Meeting director Cédric Van Branteghem kijkt enorm uit naar het hoogspringen bij de mannen. "Twee jaar geleden was Barshim hier al absolute top en flirtte hij met het wereldrecord. Hij zet dit seizoen alles op de IAAF Diamond League en wil 'records' verzamelen, dat zegt genoeg."

"Hij heeft bovendien opnieuw sterke concurrentie, kijk alleen al maar naar Lysenko. Er zijn trouwens nog genoeg toppers die in dit jaar zonder WK of Olympische Spelen willen schitteren op de IAAF Diamond League en daar gaan wij met de Memorial als finale zeker mee van profiteren."

Discusfinales

In het discuswerpen bij de mannen zijn er al vier namen van mogelijke finalisten gekend: Andrius Gudzius, Ehsan Hadadi, Fedrick Dacres en Daniel Stähl. Philip Milanov is voorlopig vijfde in de stand en lijkt ook een gooi te mogen doen naar de eindwinst.

Op de Memorial Van Damme zijn er dit jaar uitzonderlijk twee discusfinales te zien, ook die van de vrouwen. De Kroatische Sandra Perkovic domineert al jarenlang het discuswerpen bij de vrouwen en is ook deze jaargang niet af te stoppen. Als enige vrouw wist ze zich al te kwalificeren.

Thiam en de Borlées

Op de 100m horden bij de vrouwen mag Brianna McNeal een ticket richting Brussel boeken. Tot slot hebben ook twee vrouwen zich al geplaatst voor de finale van de 3000m steeple: de Keniaanse Hyvin Kiyeng en de Amerikaanse Emma Coburn.

Behalve Nafi Thiam in het hoogspringen, zullen ook de broers Borlée zeker van de partij zijn op de 400m. Er zullen nog een aantal Belgen met een wildcard aan het deelnemersveld worden toegevoegd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Sport, Memorial Van Damme, Koning Boudewijnstadion, Diamond League, Nafi Thiam, Borlée

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni