Alexander Blessin (Union) wil domineren tegen Lugano: 'We moeten zwaktes uitbuiten'

© Belga - BRUZZ
23/08/2023
Updated: 23/08/2023 18.18u

De grasmat in het Lotto Park ligt er niet goed bij, tot spijt van Union-coach Alexander Blessin. "Jammer, maar het veld is uiteraard hetzelfde bij voor beide ploegen", nuanceerde hij woensdag voor de pers in Anderlecht. Donderdagavond speelt Union er zijn eerste wedstrijd van het tweeluik tegen het Zwitserse Lugano: "Het zou beter zijn om thuis te spelen, maar met de supporters erbij zal de sfeer goed zitten."

Eerst terug naar zaterdag, naar de 4-0 afstraffing bij KV Mechelen. "De structuur zat toen niet goed", zei Blessin na de match, en herhaalde hij woensdag: "We verloren de bal te veel, en de spelers stonden te ver van elkaar om goed te kunnen steunen. Met foute passes, foute keuzes, foute dribbels maakten we het hen te gemakkelijk." Ondertussen werden analyses gemaakt, en zouden de problemen opgelost zijn.

Achteraf bleek zo: sommige spelers wisten niet wat er verwacht werd als er met een man minder gespeeld moest worden: "Er was een moment in de tweede helft waarin we leken terug te keren. Maar dan valt het tweede doelpunt, terwijl Kevin (Mac Allister, red.) even aan de kant zat. We hebben dat geanalyseerd en sommige jongens wisten niet wat ze moesten doen. Maar voor alle duidelijkheid: ik twijfelde geen moment aan de honger en de focus van mijn spelers."

Wedstrijden verliezen kan, maakt Blessin nog duidelijk, "maar niet op deze manier". "Het is voor iedereen duidelijk dat zo'n prestatie niet nog eens kan. Tegelijk is het ook goed dat we zo snel opnieuw moeten spelen, dat we geen hele week moeten wachten om ons te herpakken."

'Gevoel is anders'

Het stadion is, duidelijk, niet het eigen Dudenpark: "Iedereen voelt zich daar comfortabel. Een ongelofelijke sfeer, kan ik al zeggen na twee matchen. Hier (in Anderlecht, red.) is het zeker geen slecht stadion, maar het gevoel is anders." Lugano gaat in hun thuismatch ook op het veld van Servette moeten spelen, dus op dat vlak zijn de nadelen gelijkgetrokken.

Hetzelfde geldt voor de grasmat, die vloeiend spelen moeilijk zal maken: "De greenkeeper kwam zich excuseren, het veld ligt er niet goed bij. Jammer bij dit soort wedstrijden, maar het zal voor beide ploegen moeilijk zijn", aldus Blessin. Wat wel goed is: geen nieuwe blessureproblemen bij de Unionisten, de coach kan zo op iedereen behalve Ross Sykes rekenen.

Union kocht recent nog Mohamed Amoura weg bij Lugano maar een schat aan informatie over zijn ex-club bracht die niet mee. "Het is een ploeg met snelheid in de omschakeling, die regelmatig van structuur en instelling verandert. Daardoor kon hij ons weinig vertellen", aldus Blessin. Amoura zal door transferdetails ook niet aantreden tegen zijn voormalige broodheer. Blessin analyseert wel verder: "Het is een ploeg waarin iedereen de bal wil, met kwaliteit, maar ook zwaktes. Ons doel is domineren en controleren. De spelers hebben beelden gezien over waar we Lugano pijn kunnen doen, morgen moeten ze die zwaktes uitbuiten."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni